top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

OM STUTERIET

DSC_3039 kopia.jpg

På gården har fyra generationer sedan tidigt 1900-tal bedrivit avel i syfte att

ta fram moderna och hållbara sporthästar av absoluta toppklass. Uppfödningens huvudinriktning är dressyr men det föds ibland en och annan hopphäst. Under de dryga 100 år som sporthästaveln bedrivits har det kommit fram åtskilliga diplomston, elitston, godkända hingstar och framgångsrika tävlingshästar upp till internationell svår dressyr från gården.

 

I princip samtliga hästar på gården är av egen uppfödning och alla härstammar från stoet Amajka (stofamilj 31, Elmarina stammen) som köptes in till gården i början av 1940-talet. Stammodern Elmarina importerades från Tyskland tidigt 1900-tal och var ett rent Trakhenersto. Under 2016 och 2017 köptes dock tre ungston in för framtida

föryngring av blodet. Stuteriet är idag ett av de klart ledande dressyrstuterierna i Sverige. När vi avlar framtidens hästar lämnar vi inget år slumpen utan de båda parterna är ytterst noga selekterade för att passa tillsammans.

 

De senaste åren finner man b.la. seger-föl, vinnare av 3-årschampionat, vinnare av Breeders Trophy, vinnare av Champion of the Winners, finalister i Unghäst-VM samt  Segerhingst i Dansk Varmblod.

bottom of page