top of page

AVEL

DSC_8427.jpg

Huvudmålsättningen med avelsarbetet är att ta fram ädla högställda hästar med god ridbarhet och tre mycket goda gångarter. Varje år ligger något av våra föl eller unghästar i topp i sin årgång. Eftersom vi tror på långsiktighet i avelsarbetet har vi sedan 40-talet valt att utveckla stofamilj 31 (Elmarinafamiljen), vilken från början var en ren Trakhenerfamilj. Våra avkommor särpräglas ofta av vackra huvuden och halsar med stora gångarter och ett hjärta av stål.

Vi har länge haft en strategi att arbeta med säkra avelslinjer och vi har därför valt att avla på de bästa svenska gångartslinjerna och kombinera dessa med många av Europas ledande dressyrblod. Detta gör avkommorna mycket attraktiva både vad gäller avel samt tävling. Vi avlar idag på ston efter bl a. Dalwhinnie, De Niro, Dream Boy, Floricello, For Emotion, Fürstenball, Morricone, Revolution, Rohdiamant, Springbank II VH Valverde samt Van Vivaldi.

Våra ston är noga selekterade och självklart avlar vi endast på ston som erhållit minst diplom vid treårstest eller motsvarande. Merparten av våra avelsston är bland de högst bedömda i Sverige och samtliga är listade av SWB som selektionsston. På SWB´s Blupranking har vi 2023 tio VH-ston bland de 50 högst rankade stona i Sverige.

bottom of page